DZ Forums

Gewijzigd op Do, 4 Jul om 12:10 AM

Laat je een stem horen in de lokale politiek!


INHOUDSOPGAVE


Bij DZ wordt je stem niet alleen één keer in de vier jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen gehoord, maar elke dag! 


DZ Forums is een gedeelde ruimte waar mensen kunnen samenkomen en verbinden. Mensen die een gemeenschappelijke taal, gebruiken, interesses, ideeën, problemen of passies voor onze stad delen. Vrijwillig delen en interactie tussen leden. Een gevoel van verbondenheid en oprechte interesse om elkaar te ondersteunen, te helpen, te delen en van elkaar te leren.


DZ gaat een stap verder. Als je berichten populair zijn op DZ Forums en voldoende likes krijgen van lezers, kan je onderwerp op de agenda van de gemeenteraad komen. Dat is wat wij noemen samen interactief naar een betere toekomst !
Wat betekent Forums

De betekenis van forums komt van het Latijnse woord ‘forum’ wat staat voor een openbare buitenruimte. Meer specifiek was het een plein dat gebruikt werd door marktverkopers waar mensen ook samenkwamen om goederen te kopen, verkopen of gedachten met elkaar uit te wisselen. Het zou ook uitgroeien tot een plek waar discussies plaatsvonden of ontmoetingen georganiseerd werden. Op het internet heeft de betekenis van forum raakvlakken met de historische definitie, er zijn wel verschillen. Naast forums als meervoudsvorm kan ook fora gebruikt worden.
DZ Forums

Een DZ Forum of prikbord is een website waar bezoekers informatie kunnen opzoeken en met elkaar kunnen communiceren. DZ Forums zijn gemodereerd, toch is er een zekere sprake van vrijheid om onderwerpen te behandelen en afwijkende meningen te uiten. Het is een middel om inwoners van Zaanstad met elkaar in contact te brengen waarbij een deel van de inwoners kunnen fungeren als ambassadeurs van een onderwerp.DZ Forums versus Sociale media

Een DZ Forum kenmerkt zich door een overzichtelijke indeling van categorieën (boards) met daarbinnen de verschillende onderwerpen (topics) en reacties (comments). Een socialmediaplatform slaat deze eerste stap vaak over en laat een gebruiker direct binnenkomen in de meest actuele topics en in veel gevallen zelfs direct bij de meest relevante comments. Dit actuele overzicht van activiteit noemen we een timeline of feed. Wij combineren deze twee werelden in een centrale timeline in DZ Forums met actuele conversaties.
Jouw onderwerp van Forums naar de Gemeenteraad

DZ Forums gaat verder als alleen een prikbord waar bezoekers informatie kunnen opzoeken en met elkaar kunnen communiceren. Bij DZ Forums kunnen onderwerpen, ideeën en standpunten door lezers gewaardeerd worden met een 'like' ofwel iets markeren als 'ik vindt dit leuk'. Op basis van het aantal likes over een onderwerp kan DZ besluiten om het onderwerp op te nemen in de agenda voor de gemeenteraad. DZ Forums is dus niet alleen een middel om inwoners van Zaanstad met elkaar in contact te brengen, maar ook om ze een stem te geven en gehoord te laten worden. Wij noemen het ook wel verandering door daadkracht.
Probeer het, je vind het vast leuk:

Plaats je onderwerp

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren